Portugese kip piri piri

AuthorHetty RoelofsCategoryHoofdgerechtDifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

 300 g kipfilet
 200 g sperziebonen
 1 stick paprika
 1 stick ui
 3 sticks tomaten
 1 stick komkommer

Portugese Kip Piri Piri
1

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen ca. 5 min. voor in ruim kokend water en giet af.

2

Snij de rode paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Snij vervolgens de kipfilet in reepjes. Meng de inhoud van het zakje ‘marinade’ met 2 eetlepels olie in een kom en laat hierin de kipreepjes ca. 5 min. marineren.

3

Breng 650 ml koud water in een pan en voeg de inhoud van het zakje ‘rijst’ en de inhoud van het zakje 'kruidenmix' hieraan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 17 min. zachtjes doorkoken, zonder deksel op de pan. Roer af en toe door.

4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, en bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar. Voeg de ui, paprika en voorgekookte sperziebonen toe en bak deze nog even kort mee.

5

Voor de salade, snij de komkommer en tomaten in stukjes. Meng de inhoud van het zakje ‘dressing’ met 3 eetlepels olie en 3 eetlepels koud water en schep dit door de komkommer- en tomatenstukjes.
Serveer de Kip Piri Piri met de rijst en de salade apart.
Bom Apetite! (Eet Smakelijk!)

Ingredients

 300 g kipfilet
 200 g sperziebonen
 1 stick paprika
 1 stick ui
 3 sticks tomaten
 1 stick komkommer

Directions

Portugese Kip Piri Piri
1

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen ca. 5 min. voor in ruim kokend water en giet af.

2

Snij de rode paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Snij vervolgens de kipfilet in reepjes. Meng de inhoud van het zakje ‘marinade’ met 2 eetlepels olie in een kom en laat hierin de kipreepjes ca. 5 min. marineren.

3

Breng 650 ml koud water in een pan en voeg de inhoud van het zakje ‘rijst’ en de inhoud van het zakje 'kruidenmix' hieraan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 17 min. zachtjes doorkoken, zonder deksel op de pan. Roer af en toe door.

4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, en bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar. Voeg de ui, paprika en voorgekookte sperziebonen toe en bak deze nog even kort mee.

5

Voor de salade, snij de komkommer en tomaten in stukjes. Meng de inhoud van het zakje ‘dressing’ met 3 eetlepels olie en 3 eetlepels koud water en schep dit door de komkommer- en tomatenstukjes.
Serveer de Kip Piri Piri met de rijst en de salade apart.
Bom Apetite! (Eet Smakelijk!)

Knorr Kip Piri Piri

Ben je dol op lekker eten en ontdek je graag nieuwe gerechten? Probeer dan eens één van onze Knorr Wereldgerechten!

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 15 =