Aardappelschotel met broccoli en kip

AuthorHetty RoelofsCategoryHoofdgerechtDifficultyBeginner

Yields1 Serving
Cook Time15 minsTotal Time15 mins

 200 g kipfilet
 3 sticks knoflook
 400 g brpccp;o
 2 cups olie
 1 oz basiliciumblaadjes
 450 g aardappelschijfjes

1

Snijd de kip in dunne reepjes.

2

Pel de knoflook.

3

Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.

4

Bak de knoflook in de olie op een zacht vuur in een wok of koekenpan.

5

Neem de knoflook uit de pan en bak de kipfilet al omscheppend in de achtergebleven olie.

6

Pureer de knoflook met de basilicum met een staafmixer.

7

Kook de aardappelschijfjes en de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten beetgaar. Laat dit uitlekken.

8

Doe de groente, de aardappelen en de knoflook bij de kip en warm alles goed door.

9

Maak op smaak met peper.

Ingredients

 200 g kipfilet
 3 sticks knoflook
 400 g brpccp;o
 2 cups olie
 1 oz basiliciumblaadjes
 450 g aardappelschijfjes

Directions

1

Snijd de kip in dunne reepjes.

2

Pel de knoflook.

3

Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.

4

Bak de knoflook in de olie op een zacht vuur in een wok of koekenpan.

5

Neem de knoflook uit de pan en bak de kipfilet al omscheppend in de achtergebleven olie.

6

Pureer de knoflook met de basilicum met een staafmixer.

7

Kook de aardappelschijfjes en de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten beetgaar. Laat dit uitlekken.

8

Doe de groente, de aardappelen en de knoflook bij de kip en warm alles goed door.

9

Maak op smaak met peper.

Aardappelschotel met broccoli en kip

Diner (445 kcal)
Door de knoflook-basilicumpuree krijgt dit gerecht een heerlijke smaak.
Recept van voedingscentrum.

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − drie =