Voeding

Natuurlijk Afvallen Met Deze 21 Gezonde Voedingsmiddelen

Bij natuurlijk afvallen is één van de belangrijkste factoren de voeding die je binnenkrijgt. Ze zeggen ook wel eens: je bent wat je eet. Dit is een uitspraak die zeker opgaat.

Vaak proberen mensen die willen afvallen zo weinig mogelijk calorieën binnen te krijgen, maar dat zal vaak leiden tot het bekende jojo-effect. Het gaat er voornamelijk om wat voor calorieën je eet.

Ook minder eten zal er niet voor zorgen dat de weg naar je streefgewicht met een fijn gevoel verloopt, vanwege het hongergevoel wat je krijgt en de energie die je mist. Daarnaast betekent meer spiermassa een hogere vetverbranding. Als je te weinig eet dan ga je voedingsstoffen missen die nodig zijn voor de spieren.

Welke 21 voedingsmiddelen kan je nou het beste eten voor natuurlijk afvallen? Hier een overzicht.

 1. Eieren
 2. Bonen
 3. Bladgroente
 4. Komkommer
 5. Wortels
 6. Noten
 7. Vette vis
 8. Havermout
 9. Quinoa
 10. Grapefruit
 11. Peren
 12. Bessen
 13. Mager vlees
 14. Kipfilet
 15. Rode peper
 16. Soep
 17. Groene thee
 18. Olijfolie
 19. Kaneel
 20. Azijn
 21. Chia zaden

Naast deze 21 voedingsmiddelen die natuurlijk afvallen stimuleren, is het drinken van water uiteraard ook erg belangrijk. Te weinig water zorgt ervoor dat afvalstoffen niet snel genoeg uit je lichaam kunnen worden afgevoerd.

Drink dus minimaal 2 liter water per dag. Thee, koffie en vruchtensappen tellen ook mee, maar werken niet altijd zo zuiverend als water. Matig met frisdranken en probeer zoveel mogelijk alcoholische dranken te vermijden, omdat deze juist vocht onttrekken.

Lees hier verder. (website Echt Gezond Afvallen)