Bloemkool-ovenschotel met kip en krieltjes
Categorie
Hoofdgerechten
Recepten
Personen
2
Voorbereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
45 minuten
Ingrediënten
- 400 gr bloemkoolroosjes
- 400 gr krieltjes (voorgekookt)
- 2 kipfilets
- 2 paprika’s
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 250 ml bouillon (kip) of melk
- 1 tl paprikapoeder
- geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan water op, breng het water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes circa 10 minuten.
- Ik gebruik een zakje met krieltjes die volgens de verpakking al voorgekookt zijn. Toch kook ik ze nog circa 8 minuten extra in een pan met water.
- Snijd de kip en paprika in stukjes. Breng de kip op smaak met zout en peper. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg ook de stukjes paprika toe en bak het geheel nog een paar minuten. Zet het vuur uit.
- Smelt de boter in een klein pannetje en voeg daarna de bloem toe. Meng alles goed door elkaar en laat dit ‘papje’ 1 minuut bakken. Voeg daarna beetje voor beetje de bouillon of melk toe en blijf ondertussen goed roeren. Als je een mooie, dikke saus hebt, voeg je de geraspte kaas en paprikapoeder toe. Zelf voeg ik circa 2 kleine handjes kaas toe. Als kaas gesmolten is, zet je het vuur uit.
- Doe de krieltjes, kip, paprika en bloemkool in een ovenschaal. Giet de saus hier overheen en meng alles eventueel even door elkaar. Als laatste strooi je nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel.
- Zet de bloemkool-ovenschotel met kip en krieltjes ongeveer 20 minuten in de oven.
- Tip: vervang de bloemkool eens voor broccoli.
Voedingswaarde gegevens
Bloemkool-ovenschotel met kip en krieltjes
Opdieningen: 2 personen
Aantal per opdiening: | ||
---|---|---|
Calorieën | 655 | |
ADH* | ||
Totale hoeveelheid vet: 23.25 | 35.4% | |
Verzadigd vet: 14.249 | 70% | |
Transvetten | ||
Cholesterol | 0 | |
Zout 9.37 | 0.4% | |
Totaal koolhydraten 57.32 | 19% | |
Voedingsvezel 11.4 | 44% | |
Suikers 7.48 | ||
Eiwitten 50.39 |
Vitamine A | Vitamine C | |
Calcium | IJzer |
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000. Je dagelijkse waarden kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Voeding en Levensstijl
© 2025 Voeding en Levensstijl
Heerlijk gerecht !! En ik kan er meerdere dagen van eten ,dus ik hoef morgen ook niet te koken 😊
Kan ik het ook nog invriezen of beter van niet ivm de kaassaus?
Hallo Joyce,
Kaassaus invriezen is mogelijk met verschillende soorten kaas. Aangezien de kaassaus met melk wordt gemaakt, zal de saus bij het invriezen gaan schiften. Door de kaassaus na het ontdooien weer goed door te roeren, is de saus weer prima te gebruiken!
Er zijn tal van ovenschotels die je prima kunt invriezen, denk aan: witlof, bloemkool, zuurkool, aardappel of pasta ovenschotels. Het is afhankelijk van de versheid en soort ingrediënten die je erin verwerkt.
Groeten, Hetty
Een ovenschotel met lekker veel groenten, heb er nog champignons bij gedaan en wat minder krieltjes. Heerlijk gegeten